Automatisoitu lainajärjestelmä Risicumin lainanantoon

  • Automatisoitu laskutus, maksujen seuranta ja reskontra
  • Joustava skaalautuvuus toiminnan kasvaessa

Risicum Oyj on Suomen suurin pienlainoja ja pikavippejä myöntävä yritys, joka lainaa yksityishenkilöille 1 000 euroon saakka ilman vakuuksia tai takauksia. Yrityksellä on asiakkaita noin 200 000. Risicum on osa kuluttajarahoitukseen erikoistunutta yhdysvaltalaista DFC Global -konsernia.

Kun Risicum perustettiin vuonna 2005, se hoiti itse vain lainojen myöntämisen. Liiketoiminnan kasvaessa ja kehittyessä lainojen hallinta haluttiin siirtää yritykselle itselleen, mikä tarkoitti ansaintalogiikan täydellistä muutosta.

Digian ja Risicumin yhteistyö alkoi vuonna 2009, ja Digian ratkaisu lainojen hallintaan otettiin käyttöön vuonna 2010. Se kattaa koko lainanannon back office -toiminnot sen jälkeen, kun laina on myönnetty asiakkaalle.

Laskutus ja maksumuistutukset automaattisesti

Noin 95 prosenttia Risicumin asiakkaista hakee lainaa verkossa.

Kun asiakkaalle on myönnetty laina, hän saa rahat tililleen ja seuraavana päivänä laskun, joka tulee automaattisesti Digian toimittamasta järjestelmästä. Järjestelmällä seurataan myös maksun suorittamista. Mikäli maksua ei kuulu eräpäivään mennessä, järjestelmä lähettää automaattisesti muistutuksen sekä sähköpostilla että tekstiviestinä.

Jos asiakas ei maksa lainaansa sovitussa ajassa muistutustuksista huolimatta, maksu siirtyy järjestelmästä automaattisesti perintään.

Pienet summat, suuret määrät

Digian lainajärjestelmällä hoidetaan kassan täsmäytys päivittäin. Se toimii myös reskontrana, jolla hoidetaan maksut pankkeihin ja luetaan tiliotteet ja maksutiedot, ja josta saadaan aineisto suoraan kirjanpitoon. Lisäksi ratkaisu on integroitu Risicumin asiakashallintajärjestelmään.

Pienlainat poikkeavat perinteisistä finanssiratkaisuista erityisesti siinä, että yksittäiset rahamäärät eivät ole suuria, mutta transaktioiden määrä saattaa olla hyvinkin suuri. Koko prosessilta edellytetään siis erittäin korkeaa automatisointiastetta.