Hallittu sisällöntuotannon hajautus TTY:lle

  • Hajautettu sisällöntuotanto helpoksi
  • Uusi teknologia-alusta mahdollistaa järjestelmän laajentamisen tulevaisuudessa

Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) on kansainvälinen tiedeyliopisto, joka keskittyy tekniikan ja arkkitehtuurin tutkimukseen ja siihen perustuvaan ylimpään opetukseen. Säätiömuotoisessa yliopistossa työskentelee noin 2 000 henkilöä, joista 80 prosenttia on opetus- ja tutkimustyössä tai sitä avustavissa tehtävissä.

Hajautettu Tutka

TTY tarvitsi uuden järjestelmäalustan henkilökunnan intranet-järjestelmälleen Tutkalle. TTY:llä on pitkä kokemus ja vahvat periaatteet hajautetun sisällöntuotannon käytännöistä erityisesti uutissisältöjen osalta. Tätä haluttiin kehittää edelleen, ja olennaista uudistuksessa oli erityisesti sisällön laadullinen luokittelu.

Uudeksi alustaksi valittiin Digian kanssa yhteistyössä monimuotoinen sisällönhallinnan kokonaisratkaisu Oracle UCM Content Server. Se tarjoaa kestävän ja luotettavan pohjan monimuotoiselle sisällön tuottamiselle ja hallinnoinnille ja mahdollistaa käyttäjäkohtaisten toimintojen toteutuksen.

Apuna automaattiset luokittelusäännöt

Uusi alusta mahdollistaa intranetin sisällön luokittelun jo sisällön luontivaiheessa järjestelmään rakennettujen automaattisten luokittelusääntöjen ansiosta.

Laitokset voivat tuottaa ja hallita omia sivustojaan järjestelmään rakennetulla, organisaatiorakenteeseen perustuvalla, SiteAdmin-hallinnointitasolla. Helppokäyttöisyyden ansiosta kuka tahansa järjestelmän käyttäjä voi tuottaa sisältöä valituille palstoille eri julkaisukanaviin tietoturvaluokituksen rajoissa.

Uusi teknologia-alusta mahdollistaa sekä järjestelmän sisällön että toiminnallisuuden laajentamisen tarpeiden kasvaessa. Sisällön monimuotoistuessa käyttäjille voidaan rakentaa esimerkiksi yhä jalostetumpia ja kohdennetumpia palveluita tiedon löytämisen helpottamiseksi.